Oost-Vlaamse beginnende bestuurders kunnen binnenkort in de eigen provincie naar het terugkommoment gaan. Dat is een opleiding van vier uur voor onervaren automobilisten. Hoewel de opleiding verplicht is sinds januari was er nog geen aanbod in Oost-Vlaanderen.

Bestuurders volgen voortaan terugkommoment in Oost-Vlaanderen

Om dat nijpende probleem op te lossen trekken vijf Oost-Vlaamse rijscholen samen aan de kar en richten ze My Generation Drive op. Al wie na september 2017 een voorlopig rijbewijs heeft behaald, moet 6 tot 9 maanden na het behalen van zijn of haar definitief rijbewijs B een terugkommoment volgen. Dat is sinds 1 januari 2019 verplicht, maar in Oost-Vlaanderen bestond er tot nu nog geen aanbod.

Jonge chauffeurs moesten nu in principe naar West-Vlaanderen, Antwerpen of een andere provincie rijden om de opleiding te volgen.

Vanaf december ook in Dendermonde terugkommoment voor beginnende chauffeurs

Oost-Vlaamse beginnende chauffeurs die na het behalen van hun rijbewijs het terugkommoment moeten volgen, zullen dat vanaf december ook in Dendermonde kunnen doen. Ze zullen dan niet meer naar Gent moeten, want My Generation Drive opent een tweede locatie in de Ros Beiaardstad.

Vijf Oost-Vlaamse rijscholen bundelden in het voorjaar de krachten en richtten My Generation Drive op. Die organiseert sinds vorige zomer het terugkommoment, dat beginnende chauffeurs verplicht moeten volgen, in Flanders Expo in Gent. Nu komt daar in Dendermonde een tweede locatie bij, meer bepaald op de site van rijschool Traffix aan de Mechelsesteenweg. Een eerste terugkommoment daar is gepland op vrijdag 13 december.

Het terugkommoment bestaat uit een opleiding van vier uur en is bedoeld om de bewustwording te vergroten bij jonge, onervaren automobilisten. “Zij lopen nog altijd een verhoogd risico op verkeersongevallen”, zegt Francis Roets van My Generation Drive. “Om het aantal slachtoffers in te dijken werd het terugkommoment in het leven geroepen.”

Iedereen die na september 2017 een voorlopig rijbewijs heeft behaald, moet 6 tot 9 maanden na het behalen van zijn definitief rijbewijs een terugkommoment volgen. Inschrijven voor het terugkommoment kan via www.mygenerationdrive.be.


Op zoek naar een geschikte plaats voor je verplicht terugkommoment? Waarom niet vertrouwen op de professionele instructeurs van de JESCO Auto Training School!

Nee, autorijden kan je niet de dag dat je jouw rijbewijs haalt. Autorijden is een oneindig leerproces. Ook de overheid beseft dit met de opstart van het verplicht terugkommoment voor jonge bestuurders. JESCO Auto Training School is dé plaats voor die cursus.

Het terugkommoment is er gekomen in het kader van de hervorming van de rijopleiding. Nieuwe bestuurders moeten het terugkommoment verplicht volgen.

Van Jongeren betere chauffeurs maken

Jongeren horen het niet graag, maar de verkeersstatistieken wijzen nog steeds vooral in hun richting als het gaat over zware ongevallen en onervarenheid in het verkeer. Mede door zachte druk van Europa is vanuit de Vlaamse overheid, net zoals in andere landen, gelukkig een positieve stap gezet voor een betere verkeersveiligheid bij jongeren.

Er is eindelijk begrepen dat (jonge) bestuurders tegen zichzelf moeten beschermd worden. Veel bestuurders denken dat ze na enkele honderden kilometers veilig en foutloos onderweg zijn, maar zijn zich niet bewust van alle risico’s die achter de hoek loeren. De inhoud van het TerugKomMoment geeft deze ontbrekende inzichten maximaal mee.

Geen (slip)cursus

Niet onbelangrijk: het gaat hier over een moment en niet over een cursus. Tijdens dat moment gaan we jongeren bewustmaken van noodsituaties, we gaan ze niet leren de situaties te controleren. Daarvoor geven we losstaande slipcursussen die je uiteraard ook bij JESCO kan volgen.

bestelwagen huren? Huur per uur’ is een speciale formule van Luxauto. Ze laat u toe een bestelwagen voor enkele uren te huren, en niet meteen voor een hele dag. Grote selectie bestelwagens. Bespaar tijd en geld, bekijk nu onze prijzen. Een bestelwagen nodig? Boek vooraf en bespaar op de huur van uw bestelwagen. Inclusief verzekering.